top of page

Spoznaj svojo
psihoterapevtko

Sem Tanja Velkov Garagić, univ.dipl. socialna delavka in edukantka gestalt izkustvene družinske terapije. Na področju socialnega varstva delujem od leta 2001, na področju duševnega zdravja pa od leta 2004.

Izobraževanje za gestalt psihoterapevta, ki je trajalo pet let, sem opravila na  Kemplerjevem institutu za družinsko terapijo.

 

Pri svojem psihoterapevtskem delu uporabljam gestalt izkustveno psihoterapijo. Gestalt izkustvena družinska terapija se od drugih družinskih terapij razlikuje po izkustvenem pristopu. Namreč, posameznik  doživi v terapevtskem procesu novo izkušnjo in se tako na ta način nauči nove oblike vedenja. V tem pomenu torej vsako terapevtsko srečanje pomeni doživetje nove izkušnje "tukaj in sedaj". Ker je v psihoterapevtskem procesu vsa družina, lahko novo izkušnjo posameznik takoj preveri in preizkusi njen učinek ter tako dobi potrditev od ostalih članov družine.

Če se zgodi, da zaradi spleta okoliščin in drugih razlogov družinska ali partnerska terapija ni mogoča, se vanjo vključi le  posameznik, a se ga vedno poskuša razumeti v okviru pomembnih odnosov, ki jih ima ali jih je imel.

 

Pri delu s travmo uporabljam še vrsto drugih tehnik in znanj. Tako sem v Angliji opravila izobraževanje za delo s tehniko EFT (Tapkanje) in  tehniko Matrix Reprinting (Ponovno vtiskovanje v matrico), obe tehniki sem se učila pri samem ustanovitelju tehnike Matrix Reimprinting Karlu Dawsonu.  Prvič sem se s to tehniko srečala že leta 2011  na seminarju Susie Shelmerdine. Nato sem s soavtorico njegove knjige Sasho Allenby  svoje znanje tri leta poglabljala in tudi osebno preizkušala tehniko preko njenih seminarjev (Personal Transformation Program, Advance Tools Matrix Reimprinting, Awakening Program,  Authentic Messenger). Obe metodi sem najprej dolgo časa preizkušala na sebi in skupaj z drugimi izvajalci teh dveh metod, sedaj sem ju pa že uspešno vnesla tudi v svoje terapevtsko delo.  Tako EFT kot Matrix Reimprinting tehnika se vedno znova izkažeta za izredno močni orodji pri delo s travmo.

DPA_4924.jpg

Tanja Velkov Garagić

Psihoterapevtka

bottom of page